Voorjaarssalade met raapsteeltjes
Beschrijving Raapsteeltjes of ook wel 'keeltjes' genoemd is een pittige, knapperige voorjaarsgroente voor in de stammpot uit Oma's tijd. In dit recept toegevoegd aan een moderne goed gevulde Mediterraanse salade.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
  • 100 gram raapsteeltjes
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 4 tomaten
  • 1 theelepel franse mosterd
  • zout en peper
  • 10 zwarte olijven
  • 5 radijsjes
Werkwijze voor dit gerecht

Snijd de hardgekookte eieren elk in 4 parten.
Klop een dressing van de knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Schep de raapstelen, de in ringen gesneden ui, de in partjes gesneden tomaat, de in plakjes gesneden radijs, en de ansjovis door elkaar.
Schenk de dressing erover. Garneer met de olijven en de partjes ei.