Tjap Tjoy met kipfilet
Beschrijving De Oestersaus geeft het specifieke milde zout/zoetige smaakje aan dit roerbakgerecht. Het is een sojasaus net als ketjap, maar dan dikker en op smaak gebracht met een vleugje oestersap.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Chinees
Bereidingswijze
Roerbakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Groenten
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Taugé
Hoeveel
4 personen
  • Zakje Italiaanse?? roerbakgroenten (ja, zit meer kleur in)
  • Bakje tauge
  • 2 Teentjes knoflook of een th.l. geconcentreerde knoflook (Go Tan)
  • Kipfilet(je)
  • Ketjap
  • Oestersaus
  • Wokolie (Conimex)
  • Pandanrijst.
Werkwijze voor dit gerecht

Stap 1.........
Marinade voor de kipfilet. Scheut ketjap met een uitgeperst knoflookteentje in een schaaltje doen.

Stap 2........
Snij het kipfiletje over de lengte in lange dunne reepjes en leg het ong. een half uurtje in de marinade en laat het daarna uitlekken in een vergiet.

Stap 3.........
Kook de rijst gaar.

Stap 4.........
Doe de wokolie in een wok/koekepan en laat het goed heet worden. Wok de kipfilet even kort maar goed door, voeg dan de roerbakgroenten toe en meng het op een hoog vuur goed door. Geef daarna er een scheut oestersaus bij, even goed doorwokken en als laatste de tauge, deze heel even meewokken zodat ze wel knapperig blijft, serveren met de rijst en Selamat Makan.

 

Nog wat tips
Kan ook met mie ipv rijst.