Scampi's in kreeftensaus
Beschrijving

Bijvoorbeeld als antipasto (klein voorgerecht) opgediend in zo'n fraaie grote Sint-Jacobsschelp. Je weet wel de 'Shell-schelp' in de vorm van een waaier.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Stoven
Gerecht
Warme voorgerechten
Hapjes
Tapas
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
  • 1 pak scampi ‘s
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons (of 2 doosjes)
  • 1 doos kreeftensoep
  • scheut ketchup
  • scampikruiden
  • olijfolie en/of boter
  • beetje kerriepoeder
  • zachte paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • visbouillonblokje
  • 20 cl room
  • peterselie
  • tuinkruiden (omeletkruiden van Liebig)
  • scheut droge witte wijn (Blanc de blanc van Aldi)
Werkwijze voor dit gerecht

Scampi ‘s koken in water met visbouillonblokje. Niet te lang, juist genoeg tot ze bovendrijven.
Laten uitlekken in vergiet.
Uien fijnsnijden, stoven in een beetje boter en olijfolie. Teentjes look pletten en bijvoegen. Even laten meestoven.
Scampi’s pellen en in de pan doen, kruiden met scampikruiden, zachte paprikapoeder en kerrie.
Lichtjes voorgestoofde champignons (evt. doosjes) erbij doen.
Doos kreeftensoep en room erdoor roeren, nog even goed laten doorkoken.
Nu kan je onder voortdurend roeren de saus laten indikken, of een beetje sausbinder gebruiken zoals ik.
Tuinkruiden en peterselie erdoormengen. Afmaken met een scheut ketchup, een geut witte wijn, en een beetje peper en zout

Door: Willy Roelandt

Nog wat tips
Tip: gebruik een beetje olie bijhet bakken in boter. De olie zorgt ervoor dat de boter niet zo snel aanbrandt.