Vislasagne
Beschrijving

De titel is een stuk minder spectaculair dan de inhoud.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Vis
Belangrijkste Ingrediƫnt
Garnalen
Kabeljauw
Zalm
Lasagne
Hoeveel
6 personen
  • 1 pakje lasagnebladen

VULLING:

  • 2 grote wortelen,
  • 1 dikke prei,
  • 400g kabeljauwfilet,
  • 200g zalmfilet,
  • 200g roze garnalen,
  • zout en citroensap.

SAUS:

  • 120g boter,
  • 120 g bloem,
  • 1/2 l visfond,
  • 1/2 l melk,
  • witte wijn naar believen,
  • peper en zout.

AFWERKING:

  • eventueel Hollandse garnalen
  • geraspte kaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Maak wortelen en prei(alleen witte gedeelte)schoon en snij in reepjes. Blancheer ze kort en laat onder koude kraan schrikken
  2. Snij vis in stukjes en meng met garnalen. Bestrooi met zout en citroensap.
  3. Verhit boter en meng er de bloem door. (roux) Roer de visfond en de melk erdoor en laat al roerend doorkoken. Breng saus op smaak met witte wijn, zout en peper.
  4. Bestrijk ovenschaal met boter en beleg met lasagnebladen. Bestrijk deze met een beetje saus en verdeel de helft van de vis en groenten hierover. Herhaal deze stap nogmaals en dek af met geraspte kaas. Ongeveer 30 min in voorverwarmde oven op 175°C.

SMAKELIJK