Javaanse Bami
Beschrijving Mie
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
3 tot 4 personen
  • 1 pak eiermie (Conimex)
  • 1 prei
  • ½ Chinese kool
  • 200gr. Taugé
  • 100gr. Sperzieboontjes (van te voren breken en 3 min. koken, even af laten koelen)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dubbele kipfilets
  • 1 ui,
  • Wokolie (Conimex)
  • 6 el. Ketjap Manis
  • 1tl. Sambal Brandal
  • sap van een ½ citroen.
Werkwijze voor dit gerecht

Kipfilets in water gaar koken. Het kookvocht gebruiken om de mie erin te weken/garen.
Ui en knoflook in olie eerst aanfruiten,sambal erbij en daarna het kippenvlees meebakken.
Kool en prei fijnsnijden en onder goed roeren even mee laten bakken.
Sperzieboontjes toevoegen en ook even mee laten bakken, wel goed blijven omscheppen.
Doe de ketjap en citroensap erbij en zet het vuur laag. Laat alles ong. 5 min. bakken.
Voeg de uitgelekte mie toe laat deze meebakken tot deze gaar bijna gaar is.
Maak de taugé schoon en schep deze door de mie-schotel.