Pannenkoeken gevuld met Mascarpone en Cr. fraîche
Beschrijving Ook een fijne voor in de pannenkoeken-encyclopedie.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Toetjes & Desserts
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
15 ofzo
  • Kant en klare pannenkoeken of Pannenkoekenmeel van Honig,
  • 1 citroen
  • poedersuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 doosjes mascarpone
  • 2 grote bekers crème fraîche
Werkwijze voor dit gerecht

Pannenkoeken bakken en op een bord weg zetten.
De mascarpone en crème fraîche door elkaar mengen, naar smaak wat poedersuiker er door heen, en het zakje vanille suiker, citroen uitpersen en door het mengseltje roeren.

Dit mengseltje in de vriezer doen, ongeveer 1 uurtje, pannenkoeken warm maken in magnetron of even in de koekenpan, dan met een ijsschepper bolletjes uit het mengseltje scheppen, en in de warme pannenkoek doen,
Deze in een driehoekje vouwen, poedersuiker over de pannenkoek en......smullen maar.

Door Ines