Paprika/room/kaassaus
Beschrijving Deze saus kan eigenlijk bijna overal bij; bij aardappelen, bij rijst, maar hij is bijzonder lekker bij pasta!.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Gerecht
Marinades & Sauzen
Hoeveel
4 porties
  • Bouillon (van een bouillonblokje),
  • 1 rode paprika,
  • of bekertje room,
  • of 1 kuipje smeerkaas (zilverkuipje),
  • veel vers gemalen gemengde peper,
  • veel vers geknipte bieslook
Werkwijze voor dit gerecht
Breng in een (steel)pan een flinke bodem met bouillon aan de kook en doe er dan de zeer fijn gesneden paprika bij.
Laat de bouillon inkoken en blijf bodempjes bouillon toevoegen tot de paprika zacht is geworden. Dan de room erbij.
Breng dit weer aan de kook en als dit kookt, voegt u de inhoud van het kuipje smeerkaas toe. Al roerend laten smelten.
Blijven roeren en de pit laag zetten. Dan een flinke hoeveelheid vers gemalen peper er bij en tot slot de verse bieslook.

Mike C.
Nog wat tips

Tip1: Maak deze saus met verschillende bospaddenstoelen. Deze bakt u voordat u ze door de saus roert.

Tip2: Maak deze saus met reepjes kip of varkensvlees. Deze roert u door de saus als u ze van te voren in de koekenpas heeft gebakken.

Tip3: U kunt ook een lekkere, stevige saus maken door tip 1 en tip 2 samen te voegen.