Aardappel salade
recipe image
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Gerecht
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediƫnt
Aardappels
Hoeveel
4 personen
  • 1 kilo Nicola of andere vastkokende aardappel,
  • stukje gerookte spek,
  • bouillonblokje,
  • peper,
  • peterselie,
  • olijfolie,
  • sjalotje,
  • citroensap.
Werkwijze voor dit gerecht

Snijd de aardappelen in blokjes of schijfjes.
Maak kleine blokjes van de gerookte spek.
Spekjes langzaam krokant bakken in een beetje olijfolie.
Aardappels rauw in een langwerpige schaal doen
Gelijken delen bouillon in een kommetje doen.
Sjalotje, peterselie erbij en op smaak brengen met citroensap en peper. Geen zout.
De aardappels overgieten, zodat ze 1/3 onderstaan.
Laten garen in de magnetron of oven.
Af en toe omscheppen anders drogen de aardappelen die niet onder water staan uit.

Maarten